Formgivare

Marita Lord

Marita Lord är designer för Cult Design och ansvarig för sortimentet. Hon har varit verksam som formgivare sedan hon tog examen från Konstindustriskolan i Göteborg 1982. Efter några år som frilansare i designgruppen Formbox, med bl.a. IKEA på kundlistan, började hon på Boråstapeter 1990. Där arbetade hon sedan i elva år som chefsdesigner med att designa och ta fram tapeter, bårder och matchande textilier. Våren 2001 var Marita med och grundade Cult Design.

Som formgivare för Cult Design har Marita satsat på att skapa användbara inredningsprodukter, som passar i alla hem. Tidlös design som man inte tröttnar på är hennes ideal. Marita vill att hennes produkter skall vara funktionella, flexibla, lite finurliga, att de ska värma inombords och sprida glädje.

 

 

 

Therése Maviele

Therése Maviele är en frilansande designer som efter sin kandidatexamen i design från Linnéuniversitetet 2013 haft framgångsrika samarbeten såväl i Sverige som utomlands. Hon är uppvuxen i glas- och möbelriket och hämtade tidigt inspiration till den kreativa yrkesbanan från sin morfar som till yrket var en skicklig möbelsnickare. Therése började sina designstudier i Florens på Florence Design Academy 2007, för att sedan fortsätta studera sitt andra år i Barcelona på Istituto Europeo di Design 2008-2009. Under studietiden utomlands har hon arbetat med projekt kopplade till det lokala näringslivet och designat allt ifrån butiksinredning till urban design och scenografi.

Therése började sitt samarbete med CULT Design hösten 2014 och är formgivaren bakom kollektionen Polydrop som har ställts ut på FORMEX i Januari 2016. Hon har även designat en kollektion av utomhusmöbler åt det italienska märket FENDI, som ställts ut på Art Basel Miami i December 2015.

Therése vill skapa design som är personlig, som berör och stimulerar våra sinnen. Hon hoppas att hennes produkter ska tillföra kunden ett mervärde som förgyller och skapar en personlig prägel i hemmet. Hon arbetar gärna med storytelling i designprocessen och tar inspiration från musiken och teaterscenen.