Formgivare

Marita Lord

Marita Lord är designer för Cult Design och ansvarig för sortimentet. Hon har varit verksam som formgivare sedan hon tog examen från Konstindustriskolan i Göteborg 1982. Efter några år som frilansare i designgruppen Formbox, med bl.a. IKEA på kundlistan, började hon på Boråstapeter 1990. Där arbetade hon sedan i elva år som chefsdesigner med att designa och ta fram tapeter, bårder och matchande textilier. Våren 2001 var Marita med och grundade Cult Design.

Som formgivare för Cult Design har Marita satsat på att skapa användbara inredningsprodukter, som passar i alla hem. Tidlös design som man inte tröttnar på är hennes ideal. Marita vill att hennes produkter skall vara funktionella, flexibla, lite finurliga, att de ska värma inombords och sprida glädje.

 

 

 

Maria Söderberg

Maria Söderberg är designer åt Cult design. Sedan examen för över två decennier sedan har hon formgivit inredningsprodukter inom textil, tapet och det dukade bordet åt företag världen över, både som anställd och som medgrundare av en designstudio. Maria, som är en nyfiken och kunskapstörstig personlighet vidareutbildade sig, efter över tio år som designer, till mekanisk CAD konstruktör och hamnade därefter inom fordonsindustrin och ansvarade för en designavdelning som utvecklade projekt åt bland annat Volvo Cars och Polestar. 

För Cult design är Maria inte en helt ny bekantskap utan gästspelade under ett par år under 2000-talets början som designer. Hon formgav då bland annat ett antal julprodukter och flertalet mönstrade serier. Fokus för Maria ligger i att kombinera form, färg och material för att det skall passa kundens tycke och smak utan att på vägen tappa bort varumärket. Kombinationen god design och ny teknik ligger henne varmt om hjärtat.